Αξιοθέατα & Αρχαιότητες στην Κορινθία & την Αργολίδα

Eκδρομές στην Κορινθία & Αργολίδα


Αν μείνετε στην Αθήνα, τότε καλό θα είναι να οργανώσετε μία ημερήσια εκδρομή στις Αρχαιότητες της Κορινθίας και της Αργολίδας.
Μία θαυμάσια εκδρομή σε αρχαιότητες, σε αρχαία θέατρα, στην "Πύλη των Λεόντων", στα Κυκλώπεια Τείχη και στους Θολωτούς Τάφους των Μυκηνών, καθώς και σε εξαιρετικά Μουσεία. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν υπέροχη την ιδιωτική σας περιήγηση στην Κορινθία και στην Αργολίδα.
Πρώτη στάση της εκδρομής μας είναι ο Ισθμός της Κορίνθου, που σχεδιάστηκε από τον Ρωμαίο βασιλιά Νέρωνα και υλοποιήθηκε από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια. Η Διώρυγα της Κορίνθου εκτείνεται 6 χιλιόμετρα (3,9 μίλια) και ενώνει τον Κορινθιακό κόλπο με τον Σαρωνικό κολπο. Εδώ μπορείτε να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες από την αερογέφυρα της Διώρυγας.
Στη συνέχεια, θα οδηγηθείτε στο λιμάνι της Αρχαίας πόλης της Κορίνθου, όπου οι Κορίνθιοι είχαν διδαχθεί τα λόγια του Θεού από τον Απόστολο Παύλο. Είναι ένα υπέροχο μέρος στο οποίο αντανακλάται ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων.
Η αρχαία Κόρινθος έλεγχε τη νευραλγική θέση του Ισθμού, αποτελούσε το σημαντικότερο εμπορικό κόμβο του αρχαίου κόσμου και θεωρούνταν η πλουσιότερη πόλη της αρχαίας Ελλάδας.
Η ιδιωτική σας περιήγηση στην Αργολίδα θα αρχίσει με τη "χρυσή πόλη" των Αρχαίων Μυκηνών. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα Κυκλώπεια τείχη, το παλάτι του βασιλιά Αγαμέμνονα και τους δυο ταφικούς Βασιλικούς Περιβόλους. Θα εντυπωσιαστείτε από τον θησαυρό του Ατρέα (θολωτός τάφος), τον θολωτό τάφο της Κλυταιμνήστρας, την Πύλη των Λεόντων, το Βασιλικό ανάκτορο, τη Βόρεια Πύλη καθώς και την Υπόγεια δεξαμενή.
Πάρα πολλά από τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις Μυκήνες εκτίθενται στο νέο, σύγχρονο, Μουσείο των Μυκηνών στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, προκαλώντας το θαυμασμό σε εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις γωνιές της γης. Εκτός των άλλων στο Μουσείο θα θαυμάσετε και τη χρυσή μάσκα του βασιλιά Αγαμέμνονα.
Μετά τις Αρχαίες Μυκήνες θα φτάσετε στο Ναύπλιο, στην πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους μετά την πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1829.
Στο Ναύπλιο θα κάνετε το γύρο της παλαιάς πόλης και θα αισθανθείτε την αύρα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο. Συνεχίζετε το περπάτημα μέσα από τα στενά σοκάκια, περνάτε από παλαιά αρχοντικά και θαυμάζετε τα τρία σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, την Αρχαία Ακρόπολη του Ναυπλίου, το Ενετικό Καστρο του Παλαμηδίου και το θαλάσσιο Κάστρο Μπούρτζι.
Στην πόλη του Ναυπλίου κάνουν αισθητή την παρουσία τους η Αρχαία Ακρόπολη που έχει κτισθεί στην κορυφή ενός κωνικού λόφου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 270μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 170μ. από τη γύρω περιοχή.
Το ενετικό κάστρο του Παλαμιδίου βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ναυπλίου σε λόφο ύψους 216 μέτρων. Πήρε το όνομά του από τον τοπικό ήρωα Παλαμήδη, γιο του Ναυπλίου. Χτίστηκε και οχυρώθηκε κατά τη β΄ περίοδο της Ενετοκρατίας (1686-1715) σε σχέδια των Ζιάξιχ και Λασάλ. Αποτελεί τυπικό φρούριο μπαρόκ και απαρτίζεται από 8 προμαχώνες αυτοτελείς μεταξύ τους.
Το Μπούρτζι, θαλασσινό κάστρο στη βραχονησίδα του λιμανιού, αναγέρθηκε από τους Ενετούς μετά την αποχώρηση του Μαχμούτ Πασά το 1473, εφοδιάζοντάς το με νεώτερα πυροβόλα.
Μπορείτε να κάνετε ένα μεσημεριανό διάλειμμα στο λιμάνι, πριν κατευθυνθείτε προς τον τελευταίο προορισμό της εκδρομής μας, το περίφημο θέατρο της Αρχαίας Ελλάδας, το Θέατρο της Επιδαύρου, που βρίσκεται κοντά στο Ασκληπιείο, τον μεγάλο ναό της ιατρικής στον αρχαίο κόσμο.
Το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κτίστηκε σε μια χαράδρα το 340 π.Χ. από τον Αργείο αρχιτέκτονα Πολύκλειτο το Νεότερο, σύμφωνα με τον Παυσανία. Έχει θαυμάσια ακουστική, είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών και χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες.
Η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συνετέλεσε στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, ένα θεσμό που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.
Στην Επίδαυρο έχει εμφανιστεί εκτός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Αλέξης Μινωτής, ο Θάνος Κωτσόπουλος, η Άννα Συνοδινού, ο Θανάσης Βέγγος κ.ά. και η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.
Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή στην Κορινθία και Αργολίδα μεταφέροντάς σας πίσω από τον παραλιακό δρόμο Αθηνών-Κορίνθου, για να σας αφήσουμε στο ξενοδοχείο σας ή στο αεροδρόμιο των Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" ή όπου άλλου θελήσετε.

Η Διώρυγα της Κορίνθου

Αρχαία Κόρινθος

Αρχαίες Μυκήνες

Το παλάτι του Αγαμέμνονα
Παλαμήδι
Ακροναυπλία
Μπούρτζι
Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Κάνετε κράτηση για ιδιωτική ξενάγηση στην Κορινθία & την Αργολίδα


Κάντε κράτηση για τις ιδιωτικές μας εκδρομές με ταξί, προκειμένου να εξερευνήσετε τον μαγευτικό Ισθμό της Κορίνθου, την αρχαία πόλη της Κορίνθου, καθώς και τις σημαντικές αρχαιότητες της Αργολίδας.

Τα κλιματιζόμενά μας ταξί (Mercedes) της Airport Transfers Athens είναι διαθέσιμα για μια ομάδα το πολύ τεσσάρων ατόμων, ανά ταξί. Όλες οι ιδιωτικές μας περιηγήσεις στη Αργολίδα χρεώνονται ανά περιοδεία και όχι ανά άτομο. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται ούτε το φαγητό, ούτε και τα εισιτήρια για τους αρχαιολογικούς χώρους.


Επικοινωνία


Η Airport Transfers Athens επίσης διαθέτει και ένα ενδιαφέρον πακέτο από δύο ημέρες έως τέσσερις ημέρες διαμονής σε οποιδήποτε προορισμό
στην Ελλάδα θελήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες .