Μετέωρα

Εκδρομές στα Μετέωρα με ταξί


Στην ιδιωτική σας εκδρομή στα Μετέωρα θα απολαύσετε το πιο εκπληκτικό βραχώδες δημιούργημα στην Ελλάδα και όλα τα Μοναστήρια του που είναι χτισμένα στην κορυφή πανύψηλων βράχων, που βρίσκονται μεταξύ ουρανού και γης.
Η λέξη "Μετέωρα" που σημαίνει πέτρες στον αέρα, είναι αυτό ακριβώς που θα ανακαλύψει κανείς κατά την επίσκεψή του στα Μετέωρα. Είναι ένα καταπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο που στέκεται πάνω από την Καλαμπάκα, κοντά στην άκρη των Χασίων και της Πίνδου. Σ' αυτούς τους βράχους βρήκαν καταφύγιο ερημίτες ιδρύοντας μια από τις σημαντικότερες μοναστηριακές κοινότητες της Ελλάδας.
Σήμερα σώζονται οκτώ Ιερές Μονές, από τις οποίες οι έξι είναι σε λειτουργία, τέσσερις αντρικές και δύο γυναικείες, στις οποίες σώζονται μοναδικά κειμήλια και τοιχογραφίες.
Τα έξι Ορθόδοξα Μοναστήρια των Μετεώρων, η Μονή Μεγάλου Μετεώρου, η Ιερά Μονή Βαρλαάμ, η Ιερά Μονή Ρουσάνου, Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, θεωρούνται ως η δεύτερη πιο ζωτική ένωση με ιστορικά Μοναστήρια στην Ελλάδα, μετά το Άγιον Όρος.
Το 1988 τα Μετέωρα ανακηρύχθηκαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η ευρύτερη περιοχή των Αντιχασίων ανήκει στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο NATURA 2000, καθώς έχει σπάνια πανίδα και χλωρίδα.
Τα Μοναστήρια μαζί με πολλές παλαιές Εκκλησίες στέκονται στους φυσικούς και σκουρόχρωμους ψαμμιτικούς βράχους των Μετεώρων που εκτείνονται κάθετα προς το ουρανό με υψόμετρο άνω των 600 μ.
Τελειώνοντας την επίσκεψη σας σε όλα τα αξιοθέατα στα Μετέωρα, μπορείτε να γευματίσετε σε παραδοσιακή γραφική ταβέρνα της Καλαμπάκας, που βρίσκεται στους πρόποδες των βράχων.
Κατά τη διαδρομή προς τα Μετέωρα, μπορείτε να δείτε στις Θερμοπύλες και το μνημείο που υπάρχει στον ιστορικό αυτόν τόπο, όπου οι 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα πολέμησαν με τους Πέρσες του Ξέρξη το 480 π.Χ.
Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή στα Μετέωρα, μεταφέροντάς σας πίσω για να σας αφήσουμε στο ξενοδοχείο σας ή στο αεροδρόμιο των Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" ή όπου άλλου θελήσετε.

Μονή Μεγάλου Μετεώρου
Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας
Ιερά Μονή Ρουσάνου
Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά
Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου
Ιερά Μονή Βαρλαάμ

Κάνετε κράτηση για ιδιωτική ξενάγηση στα Μετέωρα


Κάνετε κράτηση για ιδιωτική ξενάγηση στα Μετέωρα με την Airport Transfers Athens, το πακέτο της οποίας είναι διαθέσιμο για μια ομάδα το πολύ τεσσάρων τουριστών, ανά ταξί. Τα εισιτήρια για την είσοδο σε χώρους που θα επισκεφτείτε μαζί με τα ποτά και το φαγητό σας, εξαιρούνται από το πακέτο.

Επικοινωνία


Η Airport Transfers Athens επίσης διαθέτει και ένα ενδιαφέρον πακέτο από δύο ημέρες έως τέσσερις ημέρες διαμονής σε οποιδήποτε προορισμό
στην Ελλάδα θελήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες .