Μυστράς & Σπάρτη

Εκδρομές στην Σπάρτη & Μυστρά


Επισκεφτείτε με τα ταξί μας και ζήστε μία αξέχαστη εμπειρία στην Σπάρτη στην εύφορη γη της Λακωνίας και στη Βυζαντινή πόλη του Μυστρά με τα τα απότομα φρούριά του χτισμένα στο βουνό του Ταΰγετου.
Η Σπάρτη βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Ευρώτα σε μία περιοχή με μοναδική φυσική ομορφιά, σ' ένα ιδανικό τοπίο για περιήγηση και αναζήτηση. Η πεδιάδα που απλώνεται γύρω της είναι καταπράσινη από ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, μουριές και άλλα δέντρα.
Η σημερινή Σπάρτη είναι χτισμένη στις ανατολικές υπώρειες του Ταΰγετου, νότια από το κέντρο της αρχαίας ομώνυμης πόλης, κοντά στη δεξιά όχθη του ποταμού Ευρώτα και σε υψόμετρο 210 μ.
Στα νοτιοδυτικά, υψώνεται ο Ταΰγετος με τις πανύψηλες κορυφές και την άγρια ομορφιά του, ενώ στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται η οροσειρά του Πάρνωνα, κατάφυτη από έλατα και άλλα δέντρα.
Στη Σπάρτη, από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα ειναι η Ακρόπολή της, στην οποία σώζονται επτά βυζαντινές Εκκλησίες και βυζαντινά έργα τέχνης που μπορείτε να δείτε.
Στη συνέχεια, από την Σπάρτη πηγαίνουμε στο Μυστρά, περνώντας κατά τη διαδρομή μέσα από ελιές, κυπαρίσσια, μουριές, λεμονιές και πορτοκαλιές και θαυμάζοντας από απόσταση τον Ταΰγετο.
Το κάστρο του Μυστρά βρίσκεται σε ένα απότομο κωνοειδές ύψωμα, το ύψωμα "Μυζηθρά" που δεσπόζει και ελέγχει την εύφορη κοιλάδα του Ευρώτα, έξι χιλιόμετρα δυτικά της Σπάρτης.
Το 1989 με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Unesco, ο Μυστράς εγγράφεται ως πολιτιστικό αγαθό στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ο κ. Γιώργος Κουνουπιώτης θα σας συντροφεύσει ως επαγγελματίας οδηγός στην ιδιωτική μας ξενάγηση στη Σπάρτη και το Μυστρά και θα μοιραστεί τις γνώσεις του σχετικά με αυτές τις δύο ιστορικές περιοχές.
Επίσης θα σας ξεναγήσει στη Μητρόπολη του Μυστρά, τον Αγίο Δημήτριο, την Ιερά Μονή της Παντάνασσας, το Βροντόχιο (τόπο όπου ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Πλήθων ή Γεώργιος Γεμιστός δίδασκε), τους Αγίους Θεοδώρους, την Παναγία Οδηγήτρια, την Θεοτόκο την Περίβλεπτο και την Αγία Σοφία του Μυστρά (το Καθολικό της Μονής).
Κατά τη διάρκεια όλης της εκδρομής ο κ. Γιώργος Κουνουπιώτης θα σας ξεναγήσει στα:
Το μεσσαιωνικό κάστρο “Ωραιόκαστρο”
Τον ιστορικό τάφο του Λεωνίδα
Το αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης
Τα ερείπια της αρχαίας Σπάρτης
Το ναό της Χαλκιοίκου Αθηνάς

Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή στην Σπάρτη και το Μυστρά μεταφέροντάς σας πίσω για να σας αφήσουμε στο ξενοδοχείο σας ή στο αεροδρόμιο των Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" ή όπου άλλου θελήσετε.


Μυστράς
Μυστράς
Μυστράς

Κάνετε κράτηση για ιδιωτική ξενάγηση στην Σπάρτη και στο Μυστρά


Τα κλιματιζόμενά μας ταξί (Mercedes) της Airport Transfers Athens είναι διαθέσιμα για μια ομάδα το πολύ τεσσάρων ατόμων, ανά ταξί. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται ούτε το φαγητό, ούτε και τα εισιτήρια για τους αρχαιολογικούς χώρους.

Επικοινωνία


Η Airport Transfers Athens επίσης διαθέτει και ένα ενδιαφέρον πακέτο από δύο ημέρες έως τέσσερις ημέρες διαμονής σε οποιδήποτε προορισμό
στην Ελλάδα θελήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες .